Tegen schaliegas? Laat het zien!

Adobe Photoshop PDFNatuurlijk kun je morgen in Boxtel laten zien dat je tegen schaliegas bent. Maar je kunt dat ook op andere manieren duidelijk maken.

Zo kun je deze poster printen en voor je raam hangen. Op deze manier breng je schaliegas extra onder de aandacht en laat je zien dat jij dat niet wilt!

Klik op het plaatje om naar een mooi print formaat te gaan.

Kom in actie op zaterdag 14 september!

SCHALIEGASVRIJNEDERLANDKNIJPERKleinJan Vos van de PvdA komt zaterdag met een aantal Haagse politici op werkbezoek in Boxtel. Een goed moment om die partij te laten zien dat er geen draagvlak is voor schaliegaswinning. Op deze dag kunnen we het verschil maken, en de politiek overtuigen om tegen schaliegasboringen te stemmen.

Kom je ook?

Zaterdag 14 september om 10.30 uur op de Markt in Boxtel. Doe een wit T-shirt, een witte bloes, trui, vest of jas aan. Er worden boortorenstickers uitgedeeld om op je shirt te plakken. Zo laten we zien dat we eensgezind zijn en tegen schaliegasboringen. Met z’n allen zingen we het lied Brabant van Guus Meeuwis. Er is muziek en men kan de petitie tekenen.

Tip: kom met openbaar vervoer. Het kan wel eens heel druk worden.

 

Op Facebook heb ik een evenement aangemaakt. Plan is om vanuit Oisterwijk om 9.34 uur met de trein naar Boxtel te gaan. Ga je mee?

De provincie vraagt jouw mening

logo_provincie_noord_brabantDe provincie Noord-Brabant vraagt de burgers om hun mening te geven over schaliegas. Zo kunnen zij de adviestaak goed onderbouwd uitvoeren.
Je doet mee aan de discussie door één van de vier onderwerpen te kiezen en daar je mening over te geven. De onderwerpen zijn; energie, economie, milieu en veiligheid.

Via twitter kun je je mening ook laten horen door #schaliegasNB aan de tweet toe te voegen.

Dus laat je horen en geef je mening op de site van de provincie!

Oproep!

Bij een actie tegen schaliegas in Oisterwijk horen natuurlijk posters. Daarom ben ik op zoek naar:

- een ontwerper van een pakkende poster
- iemand die de posters kan drukken
- hulp bij het verspreiden van de posters
- eventueel afhaalpunten waar mensen posters op kunnen halen

Dit alles op vrijwillige basis

Wil je meehelpen? Mail dan naar contact@schaliegasvrij-oisterwijk.nl

Persbericht Schaliegasvrij Oisterwijk

Vanochtend is er een persbericht verzonden naar lokale media en de politieke partijen in Oisterwijk. Aan de laatste is tevens gevraagd wat het standpunt van de partij is wat betreft schaliegas.

Het persbericht niet ontvangen, maar wil je het toch gebruiken? Dat mag natuurlijk, hieronder lees je het persbericht:

Gisteren, op 5 september, is de site www.schaliegasvrij-oisterwijk.nl van start gegaan. Een initiatief van Aukje Leermakers, een bezorgde inwoonster van Oisterwijk.

Bezorgd, omdat het boren naar schaliegas erg veel nadelen oplevert en pas na 15 tot 18 jaar zichzelf terug verdient. De nadelen zijn onder andere kans op sterke vervuiling van ons drinkwater, een zeer groot verbruik van water dat nodig is voor het boren, het gebruik van chemicalien bij het ‘fracken’ en een grote inbreuk op de natuur en het landschap.

Ondanks al deze nadelen wordt er in Den Haag toch nagedacht over het (proef)boren naar schaliegas. Terwijl er een hoop andere (duurzame) mogelijkheden zijn om energie te winnen. Denk maar aan wind- of zonne-energie.

Oisterwijk bevindt zich in een gebied met schaliegas. Afgelopen week was in het Brabants Dagblad ook al te lezen dat er in Brabant al 38 locaties zijn aangewezen om te boren naar schaliegas. Onder deze 38 locaties bevinden zich ook gebieden in Oisterwijk. Maar zijn de inwoners van Oisterwijk zich daar wel bewust van?

Daarom is de site www.schaliegasvrij-oisterwijk.nl opgestart. Om de inwoners van Oisterwijk te laten zien dat de schaliegas-discussie ook over ons gaat. En om de lokale en landelijke politiek te laten zien dat we Oisterwijk schaliegasvrij willen houden.

Wil je meewerken aan dit initiatief? Stuur dan een mail naar contact@schaliegasvrij-oisterwijk.nl.

Schaliegasvrij-Oisterwijk ook op Facebook

facebook-schaliegasFacebook is een goede manier om te laten zien dat jij ook graag Oisterwijk schaliegasvrij wilt houden. Daarom is er nu ook een Facebook-pagina, die je natuurlijk mag ‘liken’. Het aantal ‘likes’ is terug te vinden op deze site, zodat we kunnen zien hoe het leeft binnen Oisterwijk.

Dus ‘like’ de Facebook-pagina en deel deze, zodat anderen ook kunnen laten zien dat Oisterwijk schaliegasvrij moet blijven!

Nee tegen schaliegas

BTYneXRIMAA4ZvI.jpg-largeDeze afbeelding kwam ik vandaag tegen via Twitter. Bij al deze plekken zijn plannen om naar schaliegas te gaan boren. Dat zijn veel plekken en zoals je ziet ook een flink aantal in Oisterwijk.
Maar maken we ons in Oisterwijk eigenlijk wel druk om dat schaliegas? Of denken we dat eventuele proefboringen in Haaren en Helvoirt voor ons geen effect zullen hebben?

Deze site is er voor bedoeld om te laten zien dat we in Oisterwijk geen schaliegas willen, dat er zoveel nadelen aan zitten. En om te laten zien dat er genoeg alternatieven zijn voor het verkrijgen van energie.

Wil je meewerken, meedenken of wat dan ook? Stuur me dan een mail. Want hoe meer we van ons laten horen, hoe meer duidelijk zal worden dat het boren naar schaliegas alleen maar ellende met zich mee zal brengen.